fbpx

Zandtaart met cranberry’s en hazelnoten

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 30 minuten bereiding
Baktijd 45 minuten

Benodigdheden:
  • Taartvorm met een doorsnede van 24 cm

    Bereiding deeg :
  • Snij de koude boter in blokjes
  • Meng de suiker, bloem, zout en de boter in een kom tot een kruimelig deeg. Om een goed deeg te krijgen eventueel wat water toevoegen.
  • Pak het deeg in in huishoudfolie en leg het ongeveer een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de over voor op 220°C
      Bereiding cranberry vulling - Neem een steelpan en meng de cranberry’s met enkele lepels water, 2 eetlepels suiker, kaneel en kruidnagelpoeder. - Breng de inhoud aan de kook tot de cranberry’s openspringen - Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen - De hazelnoten kort in een droge koekenpan roosteren tot ze een mooie bruine kleur krijgen - De hazelnoten eerst af laten koelen en daarna fijnmalen - De boter, rest van de suiker, eieren en maïzena door elkaar mengen en tot een glad en luchtig mengsel mengen. - Bestrooi de aanrecht met bloem - Rol het deeg uit tot een dunne lap - Bekleed de bakvorm met het deeg - Smeer de rode vruchtenjam op de bodem van het deeg - Verdeel de hazelnoten over de rode vruchtenjam - Het cranberrymengsel als laatste in de bakvorm gieten - Zet de taart in de over - Draai de oventemperatuur terug naar 180°C en bak de taart in ongeveer 40 minuten mooi bruin - Laat de taart even afkoelen en garneer deze met Van Gilse poedersuiker - Eet smakelijk!

  • Top