bereiding
Bereidingstijd 30 minuten bereiding
Baktijd 45 minuten
Benodigdheden:
Taartvorm met een doorsnede van 24 cm
Bereiding deeg :
Snij de koude boter in blokjes
Meng de suiker, bloem, zout en de boter in een kom tot een kruimelig deeg. Om een goed deeg te krijgen eventueel wat water toevoegen.
Pak het deeg in in huishoudfolie en leg het ongeveer een half uur in de koelkast.
Verwarm de over voor op 220°C
Bereiding cranberry vulling
- Neem een steelpan en meng de cranberry’s met enkele lepels water, 2 eetlepels suiker, kaneel en kruidnagelpoeder.
- Breng de inhoud aan de kook tot de cranberry’s openspringen
- Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen
- De hazelnoten kort in een droge koekenpan roosteren tot ze een mooie bruine kleur krijgen
- De hazelnoten eerst af laten koelen en daarna fijnmalen
- De boter, rest van de suiker, eieren en maïzena door elkaar mengen en tot een glad en luchtig mengsel mengen.
- Bestrooi de aanrecht met bloem
- Rol het deeg uit tot een dunne lap
- Bekleed de bakvorm met het deeg
- Smeer de rode vruchtenjam op de bodem van het deeg
- Verdeel de hazelnoten over de rode vruchtenjam
- Het cranberrymengsel als laatste in de bakvorm gieten
- Zet de taart in de over
- Draai de oventemperatuur terug naar 180°C en bak de taart in ongeveer 40 minuten mooi bruin
- Laat de taart even afkoelen en garneer deze met Van Gilse poedersuiker
- Eet smakelijk!