Hoe lang is kristalsuiker houdbaar?

Omdat kristalsuiker geen toevoegingen kent, is het onbeperkt houdbaar. Bruikbaar blijft het ook onbeperkt, zolang u het op een droge plaats bewaart.

Is kristalsuiker glutenvrij?

Jazeker, kristalsuiker is geheel glutenvrij.

Sommige van onze stropen zijn geproduceerd op basis van glucosestroop, waarin tarwezetmeel in verwerkt is. Dit betreft Friesche Vlag keukenstroop, Zeeuwsche Boerin keukenstroop, Van Gilse Bungel Stroopstift en Van Gilse Karamel schenkstroop. De percentages tarwe en gluten zijn erg klein, maar als u hier gevoelig voor bent, kunt u beter een alternatief pakken. Van Gilse De Originele Schenkstroop en Van Gilse De Originele Suikerstroop zijn suikerstropen, niet op basis van van tarwezetmeel en dus geheel glutenvrij.

Zit er iets dierlijks in kristalsuiker?

Nee, kristalsuiker wordt gemaakt van suikerbieten en via raffinage zo gezuiverd dat er alleen puur natuurlijke suiker resteert.

Alle suiker en suikerproducten (Van Gilse basterdsuiker, Van Gilse poedersuiker, Van Gilse stropen, Van Gilse kristalsuiker, Van Gilse suikerklontjes, Van Gilse geleiproducten) zijn per definitie plantaardige producten die tijdens productie niet met dierlijke producten in aanraking zijn geweest en ook geen dierlijke bestanddelen bevatten.

Vul het formulier in om je vraag te stellen. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Je kunt ons ook bellen: 0800-52 222 25 (gratis) of stuur een brief naar:

Suiker Unie t.a.v. Consumentenservice
Postbus 100
4750 AC Oud Gastel

Top