Wortel-abrikoos en sinaasappeljam

benodigdheden
bereiding
Voorbereidingstijd
± 5 minuten

De abrikozen wassen en in een kom doen. De wijn of water opschenken en de abrikozen minimaal 12 uur laten weken.

Bereidingstijd
± 40 minuten

De abrikozen in heel kleine stukjes snijden en met het weekvocht in een pan doen. De worteltjes fijn raspen. Van het sinaasappelvruchtvlees zoveel mogelijk de witte velletjes verwijderen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De sinaasappelschil onder warm stromend water schoonboenen en de buitenkant heel fijn raspen. De wortel, sinaasappel, geraspte schil en geleisuiker speciaal aan de abrikozen toevoegen en vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het hele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Een prachtig oranje gekleurde jam, voor wie eens wat anders wil.

Top