Winterse appelbladerdeegmuffins

benodigdheden
  • 12 bladerdeegplakjes
  • 4 appels (Elstar)
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 2 eetlepels Van Gilse Kristalsuiker
  • 4 eieren
  • eventueel kaneelVerdere benodigdheden
  • (flexibele) muffinvorm voor 12 personen
  • mok
bereiding
Laat de bladerdeegplakjes 10 minuten ontdooien. Schil intussen de appels en snipper deze in kleine stukjes. Meng de custardpoeder en één eetlepel suiker door de appelstukjes (eventueel kaneel naar smaak toevoegen). Klop de eieren met een eetlepel suiker. Steek met een grote mok rondjes uit het bladerdeeg zodat ze precies in de muffinvorm passen. Druk het deeg in de ingevette muffinvorm (flexibele muffinvorm hoeft niet te worden ingevet). Vul de deegrondjes met het appelmengsel tot net onder de rand. Giet het eimengsel erover en laat dit net boven het appelmengsel uitkomen. Zet de muffinvorm in de oven en laat de appelbladerdeegmuffins ongeveer 20 minuten bakken op 220°C.


Top