Vegetarische Griekse kokostaart met krenten (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw T. Bolck te Biest Houtakker (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 250 g boter of margarine
  • 250 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 3 eieren (L)
  • 1 eetlepel vanille essence
  • 100 g griesmeel
  • 75 g geraspte kokos
  • 200 g gezeefd zelfrijzend bakmeel
  • 50 g gewelde krenten
  • 180 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2½ dl water
  • 1 grote citroen in schijfjes
bereiding
Mix de boter met de basterdsuiker gedurende 10 minuten. Klop één voor één de eieren door het deeg. Mix vervolgens de vanille en de griesmeel nog 5 minuten mee. Meng de kokos door het bakmeel samen met de krenten en voeg dit toe aan het deeg. Schep alles luchtig door elkaar en vul hiermee de vorm. Plaats de vorm 1 uur in de warme oven. Breng de overige suiker met het water en de schijfjes citroen aan de kook. Laat dit 15 minuten zachtjes trekken. Controleer of de taart gaar is. Steek er een metalen vleespen in (moet er droog uitkomen). Neem de cake dan uit de oven en laat deze op een rooster afkoelen. Giet de siroop over de taart en garneer met de citroen.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top