Vanille cupcakes met frambozen botercrème (vegan)

benodigdheden
  • Voor de cupcakes
  • 195 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram Van Gilse kristalsuiker
  • 125 milliliter gesmolten kokosolie
  • 250 milliliter plantaardige melk
  • 1 theelepel appelazijn of citroensap
  • 1 1/2 theelepel vanille extract
    Voor de botercrème
  • 120 gram plantaardige boter
  • 250 gram Van Gilse poedersuiker
  • 2 eetlepels frambozenjam
  • 1 of 2 eetlepels plantaardige melk
bereiding
De cupcakes
  • Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius
  • Doe de bloem, baking soda en het zout samen in een kleine kom en mix door elkaar
  • Doe in een grote kom de Van Gilse kristalsuiker en de gesmolten kokosolie en mix door elkaar
  • Voeg de plantaardige melk, appelazijn en het vanille extract toe en mix nog een keer goed door
  • Voeg langzaam de droge mix bij de natte mix, kijk uit dat je niet overmixt een paar klontjes zijn niet erg
  • Verdeel je beslag over 12 cupcakes vormpjes
  • Bak 15 - 17 minuten
  • Laat helemaal afkoelen voordat je de botercrème er op spuit

    De botercrème
  • Mix de boter met een handmixer tot dat het luchtig is (ongeveer 5 minuten)
  • Voeg de jam aan de boter toe en mix goed door
  • Voeg de Van Gilse poedersuiker en 1 eetlepel plantaardige melk toe aan de boter en mix goed door elkaar
  • Kijk of je de gewenste dikte hebt, is de botercrème te stijf voeg dan nog een eetlepel plantaardige melk toe is hij te nat voeg dan nog extra poedersuiker toe
  • Spuit op de cupcakes met een spuitzak

  • Top