Doe de bloem, baking soda en het zout samen in een kleine kom en mix door elkaar
Doe in een grote kom de Van Gilse kristalsuiker en de gesmolten kokosolie en mix door elkaar
Voeg de plantaardige melk, appelazijn en het vanille extract toe en mix nog een keer goed door
Voeg langzaam de droge mix bij de natte mix, kijk uit dat je niet overmixt een paar klontjes zijn niet erg
Verdeel je beslag over 12 cupcakes vormpjes
Bak 15 - 17 minuten
Laat helemaal afkoelen voordat je de botercrème er op spuit
De botercrème
Mix de boter met een handmixer tot dat het luchtig is (ongeveer 5 minuten)
Voeg de jam aan de boter toe en mix goed door
Voeg de Van Gilse poedersuiker en 1 eetlepel plantaardige melk toe aan de boter en mix goed door elkaar
Kijk of je de gewenste dikte hebt, is de botercrème te stijf voeg dan nog een eetlepel plantaardige melk toe is hij te nat voeg dan nog extra poedersuiker toe
Spuit op de cupcakes met een spuitzak
Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.