Toetje met een knipoog naar de winter

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw R. Jansen te Aalten (deelname Sneukel-arrangement 1e kwartaal 2007)
  • 2 dl melk
  • 2 borrelglaasjes rum of likeur naar keuze
  • 2 pakken lange vingers
  • halve fles advocaat
  • 125 ml slagroom
  • 200 g roomboter
  • 100 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eieren
  • naar keuze hagelslag of vlokken
bereiding
Een springvorm licht invetten. De melk met rum of likeur mengen en de lange vingers één voor één in dit mengsel dopen. Een laag op de bodem van de springvorm leggen. Mix de boter, eieren, basterd- en vanillesuiker tot het geheel wit en zeer luchtig is. Doe de helft van de crème over de lange vingers. Daarop weer een laag van de gedoopte lange vingers. Dan weer de crème. Eindigen met een laag lange vingers. Zet een bord met de onderkant naar beneden erop en zet dit ongeveer een halve dag in de koelkast. De slagroom stijfkloppen en de advocaat erdoor scheppen. Dit mengsel over de taart verdelen en eventueel nog garneren met hagelslag of vlokken.


Top