Sinaasappel Suikerbrood

benodigdheden
bereiding
  • Verwarm de over voor op 220°C (hete luchtoven 210°C )en vet de bakvorm Ø 18 cm in met bakspray of boter.
  • Warm de melk in een pan op tot ongeveer 37°C . Voeg de gist en suiker toe en laat dit langzaam oplossen.
  • Doe de bloem in een beslagkom en meng het melkmengsel met het ei, boter en het vanille-extract en het zout door de bloem.
  • Het deeg 10 minuten goed kneden totdat het soepel is.
  • Het deeg afgedekt met folie laten staan en 30 minuten laten rijzen.
  • Bereid de Sinaasappel-kaneelboter als volgt: meng 125 gram boter met 20 gram Van Gilse Witte Basterdsuiker, 1 eetlepel kaneelpoeder en de geraspte sinaasappel door elkaar.
  • Bereid de vulling/suikermengsel: meng de rietsuiker, kaneelsuiker en het rasp van de citroen en sinaasappel door elkaar.
  • Neem het deeg en rol deze uit tot een grote rechthoekige lap.
  • Besmeer het deeg met de sinaasappel-kaneelboter en strooi de parelsuiker en de vulling/suikermengsel over de boter op het deeg.
  • Het deeg oprollen en in ongeveer 8 stukken snijden en rechtop in de bakvorm zetten en afdekken met huishoudfolie.
  • Het deeg nog 30 minuten laten rijzen.
  • Klop het ei los en voeg een theelepel water toe.
  • besmeer met een kwast de bovenkant van het brood in met het eimengsel.
  • Zet het brood onderin in de oven.
  • Zet de temperatuur van de oven op 200°C.
  • Baktijd 35 minuten.


  • Receptvideo
    Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

    Top