bereiding
Verwarm de over voor op 220°C (hete luchtoven 210°C )en vet de bakvorm Ø 18 cm in met bakspray of boter.
Warm de melk in een pan op tot ongeveer 37°C . Voeg de gist en suiker toe en laat dit langzaam oplossen.
Doe de bloem in een beslagkom en meng het melkmengsel met het ei, boter en het vanille-extract en het zout door de bloem.
Het deeg 10 minuten goed kneden totdat het soepel is.
Het deeg afgedekt met folie laten staan en 30 minuten laten rijzen.
Bereid de Sinaasappel-kaneelboter als volgt: meng 125 gram boter met 20 gram Van Gilse Witte Basterdsuiker, 1 eetlepel kaneelpoeder en de geraspte sinaasappel door elkaar.
Bereid de vulling/suikermengsel: meng de rietsuiker, kaneelsuiker en het rasp van de citroen en sinaasappel door elkaar.
Neem het deeg en rol deze uit tot een grote rechthoekige lap.
Besmeer het deeg met de sinaasappel-kaneelboter en strooi de parelsuiker en de vulling/suikermengsel over de boter op het deeg.
Het deeg oprollen en in ongeveer 8 stukken snijden en rechtop in de bakvorm zetten en afdekken met huishoudfolie.
Het deeg nog 30 minuten laten rijzen.
Klop het ei los en voeg een theelepel water toe.
besmeer met een kwast de bovenkant van het brood in met het eimengsel.
Zet het brood onderin in de oven.
Zet de temperatuur van de oven op 200°C.
Baktijd 35 minuten.
Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in
deze video.