Rabarbersaus

benodigdheden
  • 1 kg rabarber
  • 500 g uien
  • 2 theelepels zout
  • paar druppels tabasco
  • snufje peper
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 dl appelazijn
  • 400 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
De rabarber wassen en in kleine stukjes snijden. De uien pellen en in kleine stukjes snijden. Rabarber met uien en ½ dl azijn aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken. Het mengsel door een zeef wrijven, kruiden, rest van de azijn en geleisuiker toevoegen. De saus nog 20 à 30 minuten zachtjes laten koken. De saus moet nu dik vloeibaar zijn. Saus in schoongemaakte flesjes schenken en direct sluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top