Pittige tomatenchutney

benodigdheden
  • 1 kg rode tomaten
  • 200 g uien
  • 2 groene paprika’s
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel (of meer) sambal
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • 2 dl azijn
  • 400 g Van Gilse Geleisuiker
  • 1 eetlepel groene peper
bereiding
De tomaten 10 tellen in kokend water dompelen en ontvellen. De tomaten door een zeef wrijven. Uien pellen en in kleine stukjes snijden. Paprika’s wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in smalle reepjes snijden. Tomaten met ui, paprika, zout, sambal, koriander en azijn op een middelmatig vuur aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Regelmatig roeren. Geleisuiker en peper door de massa roeren, opnieuw aan de kook brengen en 8 minuten goed borrelend laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top