'); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }

Pindaroomkoekjes

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C. Bak in de olie de pinda’s lichtbruin. Pas op: pinda’s kunnen snel te donker worden. Laat ze uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Vermeng met een spatel de pinda’s met de suiker, de eieren, de gesmolten boter en het bakpoeder. Voeg de bloem toe en meng tot dat er een stevig en soepel deeg ontstaat. Het mengen kan met een spatel of met de hand gebeuren.
Rol van het deeg kleine balletje van +/- 20 gram en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Duw de balletjes iets plat. Maak glazuur van eiwit en poedersuiker en strijk dit over de koekjes. Bak de koekjes +/- 25 min.

Opmerking
Op bovenstaande wijze kleurt het glazuur lichtbruin.
Voor een lichter gekleurd glazuur kan de volgende werkwijze aangehouden worden:
de koekjes zonder glazuur eerst 10 min. bakken, dan het glazuur aanbrengen en nog 15 min. bakken.

Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

Top