Perenrelish

benodigdheden
  • 4 grote peren
  • 2 uien
  • 2 groene paprika’s
  • 2 appels
  • 2½ dl azijn
  • 125 ml water
  • 200 g krenten
  • 200 g Van Gilse Kandij
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • naar smaak peper
  • naar smaak zout
bereiding
Bereidingstijd
± 90 minuten

De peren en appels schillen, klokhuis verwijderen en het fruit in stukjes snijden. De uien pellen en fijn snipperen. De paprika’s schoonmaken, de zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In een grote pan de azijn met het water aan de kook brengen en de schoongemaakte vruchten en groenten erin doen. De krenten wassen en samen met de kandij, kerriepoeder, peper en zout toevoegen aan de kokende massa. Het mengsel circa 1 uur zachtjes laten koken, tot er nog zo’n 3⁄4 van de oorspronkelijke hoeveelheid over is. De relish in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen en direct afsluiten. Vervolgens de potten 5 minuten op hun kop laten staan.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Een relish lijkt op chutney, maar is iets meer vloeibaar.

Heerlijk bij alle soorten gegrild vlees.

Top