fbpx

Paardenbloemenjam

benodigdheden
  • Dit recept is van de heer B. de Boer te Leeuwarden (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 360 bloempjes van de paardebloem
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 1½ l water
bereiding
Pluk de bloempjes van de paardebloem zeer kort af (niet langs de snelweg of hondenuitlaatplaats). Pluk alleen de mooie open bloemen en geen steeltjes of bladeren. Doe de bloemen in een pan. Snijd de sinaasappels en citroenen in stukjes en voeg deze bij de bloemen. Laat alles een uur koken. Zeef de bloemen eruit. Zeef het vocht door een schone theedoek om alle plantenresten te verwijderen. Doe het vocht terug in de pan en meng de geleisuiker erdoor. Het mengsel aan de kook brengen en laten inkoken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.

Eventueel kan voor extra smaak een takje rozemarijn of tijm worden toegevoegd.


Top