Paardenbloemengelei

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
Pluk 365 paardenbloemen (alleen de bloem), leg ze met hun hartje naar beneden in een grote teil. Voeg 1 citroen in halve schijfjes gesneden toe, voeg 1 sinaasappel in halve schijfjes toe. Voeg 2 takjes tijm en 2 takjes rozemarijn toe, giet hier heet water over, zodat alles onder komt te liggen.

Bereiding
De hele teil in een grote pan overgieten. Minstens een uur koken. Dan alles door een zeef (zodat alle bloemen en ingredienten eruit zijn). De gladde massa terug in de schoongemaakte grote pan aan de kook brengen. Zoveel geleisuiker toevoegen als liters water.
Weer 4 min. laten koken, en kijken of het dik wordt op een schoteltje. Als het binnen 5 min. dik is, kan je de paardenbloemengelei in potten scheppen of schenken.

Het is zeer gezond, en heeft een aparte smaak. Ideaal voor door de yoghurt, maar zeker lekker op een beschuitje.


Top