Nonnenvotten

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Baktijd: 5 minuten

Zeef de bloem en meng het zout door de bloem. Giet de melk in een pan. Warm de melk op tot deze lauw is en voeg de gist toe en laat deze oplossen. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en schenk het gistmengsel in het kuiltje. Laat de boter smelten. Giet de gesmolten boter bij het gistmengsel in de bloem. Voeg de eieren toe samen met de suiker toe aan het bloemmengsel. Voeg beetje voor beetje de resterende melk toe en meng het geheel tot een soepel deeg.

Dek het deeg af met een vochtige doek en laat dit 1 uur op een warme plek rijzen. Na rijzing het deeg uitrollen tot een dunne lap. Snij het deeg in smalle repen. Maak van de repen een losse knoop. Het deeg nog 15 minuten weg leggen om rijzen. Verhit een pan met frituurvet/slaolie (170 °C). Bak de nonnenvotten aan beide kanten goudbruin. Na het bakken bestrooien met de Van Gilse fijne kristalsuiker.

Eet smakelijk!

Top