Nectarine-mangoconfiture

benodigdheden
bereiding
2/3 deel van het nectarine- en mangovruchtvlees in kleine stukjes snijden, 1/3 deel pureren en beide delen in een pan doen. De wijn en de geleisuiker speciaal erdoor roeren. Het mengsel ongeveer 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het citroensap door het nectarine-mangomengsel roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze licht exotische jam is ook een heerlijke vlaaivulling.

Top