Meloen-sinaasappeljam

benodigdheden
bereiding
Het meloenvruchtvlees pureren en in een pan doen. De sinaasappels en limoen uitpersen. De schil van de limoen goed schoonmaken en in flinterdunne reepjes snijden. Het sinaasappelsap, limoensap en schilletjes samen met de geleisuiker speciaal door de meloenpuree mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De jam eventueel met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Kies vooral een volrijpe, aromatische suikermeloen, anders kan de jam wat flauw van smaak worden. Er kan geen watermeloen gebruikt worden.

Top