Mediterrane ketchup

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw W. Bolken te Dalerpeel (winnaar augustus Betuwe-arrangement 2006)
  • 1 kg tomaten in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 kleine uitjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • rozemarijn
  • verse basilicumblaadjes
  • 200 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
bereiding
Fruit de uitjes met de knoflook in een scheutje olijfolie en bak ze tot de uien glazig zijn. Voeg de tomaten, azijn, peper, zout, rozemarijn en basilicum toe. Laat het geheel circa 8 minuten zachtjes sudderen. Om een gladde ketchup te krijgen het mengsel door een zeef halen. Geleisuiker toevoegen aan de tomatenmassa en alles weer aan de kook brengen. Kook 3 minuten goed door. Schenk de hete ketchup in een fles en zet deze een paar minuten op zijn kop. Bewaar de ketchup in de koelkast.


Top