Mangochutney

benodigdheden
  • 750 g mango
  • 1 zure appel
  • 200 g uien
  • ½ dl water
  • 2 dl azijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zout
  • dl gembersiroop
  • 150 gram Van Gilse Witte Kandij
  • ½ theelepel kruiden (all-spice)
bereiding
De schoongemaakte mango in stukjes snijden. De appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Uien pellen en in kleine stukjes snijden. Mango met appel, uien en water op middelmatig vuur aan de kook brengen en ± 20 minuten zachtjes laten koken. Azijn, kruiden, gembersiroop en kandij toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en de chutney nog 25 minuten zachtjes laten koken. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top