Mangocake (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw E. Huizinga te Nieuwkoop (deelname Sneukel-arrangement 1e kwartaal 2007)
  • 25 g zachte boter
  • 3 eetlepels Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 1 klein blikje mangoschijfjes
  • 200 g zachte boter
  • 100 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ± ¾ dl melk op kamertemperatuur
bereiding
De oven voorverwarmen op 150º C. Beboter de cakevorm (vooral de bodem) royaal met de 25 gram zachte boter en verdeel de basterdsuiker over de bodem. Laat de schijfjes mango op een zeef uitlekken. Doe de overige boter met suiker, vanillesuiker en sinaasappelrasp in een kom en klop alles met de garde of met de mixer met deeghaken tot een romige massa. Roer er dan de eieren één voor één door doe het volgende ei er pas bij als het vorige ei geheel door het mengsel is opgenomen. Meng bakpoeder en zout door de gezeefde bloem en spatel het er in gedeelten door. Leg de uitgelekte schijfjes mango dakpansgewijs op de bodem en schep het deeg er boven op. Strijk de bovenkant glad met een pannenlikker. Zet de vorm op het rooster op de tweede richel in de de oven. Bak de cake in 50 à 60 minuten. Komt de prikker er droog uit, dan kunt u de cake uit de oven halen. Laat hem ongeveer 15 minuten in de vorm op het taartrooster afkoelen, anders valt het gebak door de vruchtengarnering uit elkaar. Verwijder daarna voorzichtig de vorm en laat de cake verder afkoelen. Probeer hem tot de volgende dag te laten staan, want dan smaakt hij extra lekker.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top