Limoenverrassing

benodigdheden
bereiding
Was de limoenen, rasp van 2 stuks de schil eraf en pers 1 limoen uit. Snijd van de derde ongeschilde limoen 4 dunne schijven uit het midden. Was en ontpit de kersen. Schep 1 eetlepel limoensap bij de kersen en voeg naar smaak poedersuiker toe. Verdeel de kersen over 4 grote wijnglazen. Snijd of knip de grote muntblaadjes in smalle reepjes en kneus deze met de achterkant van een eetlepel in een ruime kom. Week de gelatine in ruim koud water. Verwarm de melk en los er de rietsuiker in op. Haal de pan van het vuur en los de gelatine op in het melkmengsel. Klop dit gelijk door de mascarpone. Klop er heel geleidelijk eerst de rum, dan 2 eetlepels limoensap en vervolgens het koolzuurhoudend mineraalwater door. Spatel er de limoenschil door en als laatste de reepjes munt. Schep het mengsel over de kersen en zet de glazen ongeveer 4 uur in de koelkast. Garneer elk glas voor het serveren met een toefje munt en een gekruld plakje limoen.


Top