Kwarktaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw J. Roose te Middelburg (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 2 blikjes mandarijntjes
  • 9-10 blaadjes witte gelatine
  • 1 citroen
  • 450 g magere kwark
  • 100 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 2 zakjes klop-klop
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 pak lange vingers
bereiding
De springvorm met plastic folie bekleden. Lange vingers op de bodem leggen en hierover de uitgelekte mandarijntjes verdelen. Ondertussen het vocht van de mandarijntjes mengen met het citroensap tot 250 ml. Het vocht warm maken en de geweekte gelatine erdoorheen roeren. Het mengsel laten afkoelen. De kwark met de basterdsuiker door het afgekoelde mengsel roeren evenals de zakjes vanillesuiker. Goed roeren met een garde, om klontjes te voorkomen. De slagroom stijf kloppen en toevoegen aan de kwark. Het mengsel over de lange vingers met mandarijntjes schenken. In de koelkast een paar uur op laten stijven.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top