Kruidenvinaigrette

benodigdheden
  • 3 takjes tijm
  • 10 takjes peterselie
  • 10 sprietjes bieslook
  • 1 sjalotje
  • ½ rode paprika
  • 2 dl azijn
  • 25 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
  • 1 eetlepel mosterd
  • 5 dl olie
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak zout
  • naar smaak peper
bereiding
Bereidingstijd
± 15 minuten

De kruiden fijnknippen. Het sjalotje pellen en heel fijn snipperen. De paprika schoonmaken en in heel kleine stukjes snijden. De azijn, paprika, sjalotje en geleisuiker speciaal in een pan doen. Het teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Alles goed door elkaar roeren, aan de kook brengen en circa 1 minuut tegen de kook aan houden. Iets laten afkoelen. De kruiden, mosterd, zout en peper erdoor roeren. Al kloppend met een garde de olie in een straaltje toevoegen. Blijven kloppen tot een mooi gebonden saus ontstaat. In schoongemaakte flessen schenken en de flessen direct afsluiten.


Bewaarvoorschrift

Koelkast.

Opmerking
Door het gebruik van geleisuiker speciaal wordt de vinaigrette wat dikker en blijven de kruiden zweven.

Top