krokante karamelkoekjes

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef het bakpoeder en de kaneel door de bloem en zet dit apart. Kneed met de mixer of met de hand de boter met het zout zacht en smeuïg. Voeg de basterdsuiker toe. Voeg daarna de kristalsuiker en de stroop toe en kneed dit alles door elkaar. Voeg het ei toe en kneed dit er rustig door. Voeg de bloem in één keer toe en kneed dit voorzichtig door het mengsel. Er vormen zich eerst kleine kuiltjes en daarna wordt het één samenhangend geheel. Het deeg uitrollen tot ongeveer 5 mm dikte en hier met koekstekers vormpjes uitsteken. Leg deze op een licht ingevette bakplaat en bak de koekjes ± 18 minuten in de oven. De koekjes zijn gaar wanneer deze, bij licht indrukken met de vinger, terugveren. Laat de koekjes volledig afkoelen op de bakplaat alvorens in een trommel te doen.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Tip
Het deeg kan ook op een later moment verwerkt worden. Bijvoorbeeld om samen met de kinderen de vormpjes te maken en af te bakken. Het in plastic verpakte deeg kan tot 2 dagen bewaard worden in de koelkast.

Top