'); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }

Hernhutter koekhartjes

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 55 minuten + 2 uur opstijven in koelkast Maak een soepel deeg van alle koekjes ingrediƫnten en wikkel dit in huishoudfolie en laat 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm daarna de oven op 200 graden/gasoven op stand 6 en vet de bakplaten in. Het deeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 5 mm en steek er hartjes uit. Verdeel deze over de ingevette bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten tot de goudbruin zijn. Laten afkoelen. Roer de helft van de poedersuiker met het citroensap tot een dik, glad glazuur zonder klontjes en de andere helft van de poedersuiker met de frambozen siroop en bestrijk hiermee de koekhartjes (niet te zuinig), afwisselend met witte en roze glazuur. Laat het glazuur hard worden. Variatie Het glazuur maken zoals boven beschreven en dan de hartjes voor de helft met witte en de andere helft met roze glazuur versieren.

Top