Hazelnoot-kokosmakronen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd: ± 50 minuten

De oven voorverwarmen op 150°C. De bakplaat met de blaadjes ouwel bekleden. Een kom met een stukje keukenpapier, dat besprenkeld is met enkele druppels citroensap, vetvrij maken. De eiwitten zeer stijf slaan. Deel voor deel de suiker erdoor kloppen. Vanillesuiker en zout toevoegen en nog 30 seconden kloppen. De gemalen kokos en gemalen hazelnoten luchtig door de eiwitten scheppen. Met 2 theelepels kleine bergjes van de schuimmassa op de ouwel leggen. In ieder bergje een hazelnoot drukken. De makronen circa 30 minuten in het midden van de oven lichtbruin bakken. De ouwel tussen de koekjes breken en vervolgens de makronen op een taartrooster laten afkoelen. De koekjes in een trommel bewaren.

Opmerking
In geval van heteluchtoven, de temperatuur met 10 à 20°C verlagen.

Top