Hartige strudel

benodigdheden
  • 8 vellen fillobladerdeeg (diepvries)
  • 4 in ringen gesneden sjalotten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 450 g in reepjes gesneden oesterzwammen
  • 4 zongedroogde tomaten in dunne reepjes
  • grofgemalen zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 80 g pecannoten
  • 4 eetlepels walnootolie of truffelolie
  • 3 eetlepels Van Gilse De Originele Suikerstroop
bereiding
Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kampertemperatuur laten ontdooien. In de wok één eetlepel olijfolie doen en hierin de sjalotjes zachtjes goudbruin bakken en daarna uit de wok scheppen. De rest van de olijfolie verhitten en de reepjes oesterzwammen op hoog vuur 5 minuten roerbakken. Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Het mengsel laten afkoelen. Pecannoten fijnhakken en in een koekenpan lichtjes aanbakken met de suikerstroop. Oven voorverwarmen op 200°C. Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op een snijplank leggen. Afdekken met een vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit. Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in een ingevette springvorm leggen. Punten van deeg over de rand van de springvorm laten hangen. Bestrooien met een beetje pecannoten. Zo nog 3 ingevette fillovellen in de vorm leggen, waarbij de punten verspringen. Telkens licht met de gesuikerde noten bestrooien. Oesterzwammengsel over de deegbodem verdelen, overhangend deeg over de vulling vouwen. Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op de vulling leggen en bestrooien met wat gesuikerde noten. Laatste 2 vellen kreukelig op de bovenkant leggen. Strudel in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin en knapperig bakken.

Strudel (lauw) warm serveren met bijvoorbeeld geglaceerde worteltjes en veldsla.




Top