Gekruide cranberry- of preiselbeerengelei

benodigdheden
bereiding
Al het wit van de sinaasappelschillen verwijderen. De oranje schil in dunne reepjes snijden en in het water zacht koken. De schilletjes met kookvocht en vruchtensap aanvullen met water tot 1 liter en goed met de geleisuiker vermengen. De kruidenbuiltjes toevoegen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De kruidenbuiltjes uit de gelei halen. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de randvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de schilletjes goed verdeeld blijven in de gelei.

Bewaarvoorschrift
1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Top