bereiding
Bereidingstijd: 25 minuten
Kersen wassen en verwijder de pitten en snij de kersen daarna in stukjes. De limoen schoonmaken en de schil raspen en de vrucht persen. Strooi de Van Gilse geleisuiker speciaal samen met de limoenrasp en 2 eetlepels limoensap over en door de kersen en roer dit mengsel goed door elkaar. Breng dit mengsel in een hoge pan al roerend aan de kook. Laat het mengsel 4- 5 minuten goed doorkoken. De kooktijd begint wanneer de massa borrelt en blijft borrelen, ook als u roert. De confiture word pas stevig tijdens het afkoelen. Om te testen of de confiture goed is kunt u op een ijskoud schoteltje een druppel laten vallen en als de confiture meteen stolt is de kooktijd voldoende en kunt u de confiture in de potten gieten,
anders door laten koken. Na het vullen de deksels op de potten doen en op zijn kop zetten, af en toe de potten omdraaien.
Tip!
Om te voorkomen dat de confiture te dun blijft adviseren wij om het fruit een dag voor het koken te snijden en te mengen met het geleiproduct.