Frambozendessert

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 125°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk dit papier dun met boter. Meng de 3 soorten suikers door elkaar. Doe de eiwitten in een schone vetvrije kom en gebruik schone gardes in de mixer. Klop de eiwitten half stijf en klop dan, in gedeelte, de suiker erdoor. Klop door tot de kristalsuiker is opgelost en de eiwit stijf is. Vul een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit ronde of langwerpige schuimpjes op de bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven. Dit gebak wordt bij een lage temperatuur eigenlijk gedroogd. Haal de schuimpjes na 2½ tot 3 uur drogen van de bakplaat.Prak de poedersuiker lichtjes door de frambozen en schep deze puree door de slagroom. Verkruimel een gedeelte van de schuimpjes. Voeg een aantal hele en verkruimelde schuimpjes toe aan de roompuree. Serveer de frambozenpuree in mooie gekoelde glazen op een schoteltje. Leg een paar frambozen naast het glas. Steek een chocoladeflik in de frambozenroom en bestrooi het geheel lichtjes met extra poedersuiker.


Top