Espresso chocolate chip cookies

benodigdheden
bereiding
bereidingstijd 45 minuten
ongeveer 45 stuks


Verwarm de oven voor op 190°C (hete luchtoven 175°C) Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng in een kom de bloem met het zout en baking soda.

Klop de boter 1 minuut met een mixer op gemiddelde snelheid tot een zachte massa.
Voeg de kristal en de basterdsuiker toe en mix deze nog 2 minuten.
Vervolgens het vanille-extract en het espressopoeder toevoegen. De eieren één voor één toevoegen en 1 minuut mengen tot het ei volledig is opgenomen.

Op lage snelheid het bloemmengsel in kleine gedeelten toevoegen, door mixen (telkens tot het net gemengd is). Spatel daarna de stukjes chocolade en noten door het koekjesdeeg.

Vorm balletjes van het deeg met je hand ter grootte van een volle eetlepel en leg ze op de bakplaat. Laat ongeveer 6 cm afstand tussen de balletjes in verband met het uitlopen van het deeg.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar, of tot de randjes bruin zijn geworden en de koekjes in het midden goudbruin zijn. De koekjes zullen in het midden nog zacht zijn, maar harden uit tijdens het afkoelen.

Laat de koekjes nog 1 minuut op de bakplaat liggen na beëindiging van de baktijd. Haal ze van de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.

Top