Cranberry-rozijnenbrood

benodigdheden
bereiding
Doe de cranberry’s en rozijnen in een schaaltje met lauw water om te weken. Stop de overige ingrediënten in de broodbakmachine, eerst de vloeibare ingrediënten en de rest er bovenop. Zet de machine aan op het deegprogramma. Indien geen broodbakmachine, alles kneden tot een soepel deeg en laat het deeg een tijdje rijzen. Laat de cranberry’s en rozijnen uitlekken en dep ze een beetje droog met een stuk keukenrol. Voeg de cranberry’s en rozijnen toe bij het eerste piepsignaal van de broodbakmachine of halverwege het kneden indien handmatig gekneed wordt. Verwarm de oven voor op 200ºC en beboter een langwerpige bakvorm. Wanneer het deeg gekneed en gerezen is, haal het deeg uit de vorm. Kneed het nog even lichtjes door op een met meel bestoven aanrechtblad. Maak een dikke rechthoekige lap, net zo lang als de bakvorm. Rol het deeg op en plaats het in de vorm. Bak het brood in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Afbeelding is sfeerbeeld, kan afwijken van exacte gerecht.

Top