Cranberry-dadeljam

benodigdheden
  • 500 g cranberry’s
  • 250 g ontpitte dadels
  • 150 g rozijnen
  • 100 g krenten
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • sap van 2 citroenen
  • 2 dl water
bereiding
De cranberry’s met kleingesneden dadels, gewassen rozijnen en krenten goed vermengen met geleisuiker, gemberpoeder, speculaaskruiden, citroensap en water. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top