fbpx

Blauwe bessenjam met vanille

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw A. te Gussinklo te Loenen a/d Vecht (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker Speciaal
  • 2 handsinaasappels
  • 2 vanillestokjes
  • 600 g bosbessen
  • 250 g bramen
bereiding
Boen 1 sinaasappel goed schoon, zet in een kleine pan net onder water en kook het 1 uur. Neem de pan van het vuur en laat het helemaal afkoelen.Snijd de gekookte sinaasappel in stukjes en verwijder de pitten. Boen de tweede sinaasappel schoon en rasp de schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Voeg 4 eetlepels sap bij de sinaasappelstukjes en maal alles met de keukenmachine of de staafmixer zo glad mogelijk. Halveer de vanillestokjes overlangs en schraap het merg eruit. Doe het merg met de sinaasappelpuree in een grote pan. Voeg bramen, bosbessen en sinaasappelrasp toe. Meng de geleisuiker erbij. Het mengsel aan de kook brengen en al roerend 4 minuten goed laten koken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top