'); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }

Appel met chocoladedip

benodigdheden
  • Benodigdheden
  • 12 kleine appels
  • 12 sateprikkers
  • 75 g geroosterde pinda’s, in kleine stukjes gehakt
  • 200 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 1 kg melk chocolade
  • optioneel 150 g witte chocolade ter decoratie
  • optioneel 150 g pure chocolade ter decoratie
bereiding
Steek de sateprikkers door het hart van de appel. Hak de pinda’s in kleine stukjes en rooster deze. De melkchocolade in een metalen of glazen kom in een pan met zacht kokend water zetten. Roerend laten smelten en Van Gilse Kristalsuiker toevoegen. Van het vuur halen, de appels in de gesmolten chocolade dippen en ronddraaien zodat ze een egaal laagje krijgen. Daarna direct in de pinda’s rollen en vervolgens op een stuk vetvrij papier zetten. Eventueel kan de witte en pure chocolade worden gesmolten en met een lepel ter decoratie aangebracht worden. Laat de chocolade op kamertemperatuur hard worden (ong. 20 min) alvorens de appels te serveren.

Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

Top