Appel-havermoutplaatkoek 1

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw C. van Ieperen te Bergambacht (deelname Sneukel-arrangement 1e kwartaal 2007)
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 500 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 250 g havermout of fijne havervlokken
  • 400 g gesmolten boter
  • 1 kg geschilde appels
  • 1 theelepel kaneel
  • rasp en sap van 1 citroen
bereiding
Snijd de geschilde appels in dunne plakjes, besprenkel ze met citroensap en zet apart. Meng het meel met de suiker en de havermout in een grote kom. Roer de gesmolten boter erdoor en verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat. Leg hierop de appelpartjes. Dat hoeft niet netjes want de rest van het havermoutmengsel wordt hier straks over verdeelt. Strooi de kaneel en citroenrasp over de appels. Verdeel de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk het een beetje aan. Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven (190°C). Baktijd: ± 1 uur.


Top