Ananastaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw S. Beverloo te Wageningen (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2007)
  • 4 schijven ananas
  • 150 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g bloem
  • 50 g maïzena
  • 5 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 20 g boter
  • 1 mespuntje zout
bereiding
Droog de ananasschijven en bewaar 5 ml van het sap. Splits de eieren. Doe het eigeel in een bakje en meng dit met suiker en vanillesuiker tot een gladde en schuimende massa. Zeef bloem en maïzena erboven en meng het geheel goed door. Voeg vervolgens amandelpoeder en ananassap toe en meng het geheel met een houten spatel door. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop het eiwit en meng het zout door het eimengsel. Voeg de beide mengsels samen en schep het tot een geheel. Boter de bakvorm in. Doe een laagje suiker in de bakvorm en leg daar de ananasschijven op. Voeg vervolgens het beslag toe. Bak de taart in 45 minuten.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top