Amandel-feeënvingers

benodigdheden
  • Opmerking: In dit recept wordt geen losse suiker toegevoegd. Alleen via de (gekochte) spijs.
  • Voor het deeg
  • 25 cl crème fraiche
  • 300 g bloem
  • Zout naar smaak
  • Voor de vulling
  • 250 g amandelspijs (kant-en-klaar)
  • Rasp van 1 sinaasappelschil
  • 50 g sesamzaad
  • 1 eiwit
bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Het deeg
Meng in een kom de crème fraiche met het zout en voeg beetje bij beetje de bloem toe tot er een samenhangend deeg ontstaat. Kneed het deeg goed met de hand door totdat het soepel is. Verpak het deeg in plastic.

De vulling
Vermeng de amandelspijs met de geraspte sinaasappelschil. Rol de amandelspijs tot een lange dunne ‘worst’. Rol het deeg uit tot een zeer dunne, rechthoekige plak. Plaats de amandelspijs op de deegplak en rol op tot er een lange dunne rol ontstaat. Snijd deze rol in kleine stukjes. Klop het eiwit los en doop de beide uiteinden van elk stukje hierin en vervolgens in het sesamzaad. Leg de stukjes op een met bakpapier belegde bakplaat.
Bak ±30 min. bij 200 °C.

Top