Abrikozen-dadelchutney van gedroogde vruchten

benodigdheden
  • 400 g gedroogde abrikozen
  • 3 dl water
  • 3 dl appelsap
  • 200 g ontpitte dadels
  • 250 g uien
  • 300 g appels
  • 100 g rozijnen
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen piment
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • ½ theelepel gemalen foelie
  • 3 dl appelazijn
  • 350 g Van Gilse Bruine Kandij
bereiding
De abrikozen met een schaar in kleine stukjes knippen. Abrikozen met water en appelsap aan de kook brengen en 30 minuten heel zachtjes laten koken. Intussen de dadels klein snijden, uien pellen en in stukjes snijden, appelen schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Dadels, uien en appelen bij abrikozen voegen en 20 minuten zachtjes laten koken. Rozijnen, kruiden, azijn en kandij toevoegen. Alles weer aan de kook brengen en nog 25 minuten zachtjes laten koken. Vooral regelmatig roeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top