benodigdheden
- 600 g schoongemaakt papajavruchtvlees
- 125 ml appelsap
- 250 g Van Gilse Geleisuiker
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 125 ml inmaakazijn
bereiding
Bereidingstijd
± 20 minuten
Het papajavruchtvlees in stukjes snijden. In een pan de azijn, appelsap, geleisuiker, gember- en kruidnagelpoeder door elkaar roeren. Het papajavruchtvlees erdoor scheppen. Aan de kook brengen en circa 4 minuten koken tot de papaja glazig is. Met een schuimspaan de papaja in schoongemaakte potten scheppen. Het vocht nog circa 1 minuut inkoken en over de papaja schenken. De papajavruchten moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.
Bewaarvoorschrift
Koelkast.
Opmerking
De papaja is een exotische vrucht waarvan het vruchtvlees enigszins aan meloen doet denken.