Kersenconfiture met amandelen en kersenbrandewijn

benodigdheden
bereiding
De kersen wassen, laten uitdruipen en ontpitten. Grote vruchten een keer doorsnijden. 1/3 deel van de kersen pureren. De gepureerde kersen met de overige kersen met de geleisuiker vermengen en 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. De volgende dag het mengsel met het sap van de citroen langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen, amandelsnippers en kersenbrandewijn toevoegen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top