Sneeuwbal koekjes
bereiding
Klop de boter met de kristalsuiker romig. Voeg het vanille extract, bloem, zout en de pecannoten toe en kneed kort met de hand door.
Laat het deeg een uurtje afgedekt rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden hetelucht.
Verdeel het deeg in 30 stukjes en draai er balletjes van.
Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes 2 minuten afkoelen op de bakplaat.
Vul een bakje met poedersuiker en druk de koekjes er één voor één aan alle kanten in, zodat er een dik laagje poedersuiker om de koekjes zit.
De poedersuiker zal wat gaan smelten, zo ontstaat er een glazuurlaagje.
Laat de koekjes helemaal afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker.
Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.
Top