benodigdheden
- Deeg:
- 125 gram bloem
- 2 eetlepels poedersuiker
- 70 gram roomboter, in stukjes, beetje zacht
- 1 eierdooier
- 1-2 eetlepels water
- Vulling:
- 200 ml melk
- 1 vanillepeul, gespleten
- 2 eierdooiers
- 40 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel bloem
- 1 eetlepel maizena
- 125 ml slagroom, geklopt
- 350 gram aardbeien, schoongemaakt
bereiding
Zeef voor het deeg de bloem en poedersuiker in een kom.
Voeg de boter en eierdooier toe en kneed alles tot een zacht deeg.
Voeg eventueel een beetje water toe. Bedek het deeg en zet het 15 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit en bekleed er 8 taartvormpjes van 4×9 cm mee.
Prik gaatjes in de bodem. Bekleed de vormpjes met bakpapier. Bak de taartvormpjes 10 minuten in de warme oven.
Verwijder bakpapier en bak ze nog eens 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal de taartvormpjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Voor de vulling:
Verwarm de melk met de vanillepeul in een steelpan en laat hem 10 minuten, zonder te koken, op laag vuur trekken.
Klop de eierdooiers, suiker, bloem en maizena in een kom tot een gladde massa.
Zeef de melk in de kom en klop alles glad. Schenk het mengsel terug in de pan en breng het op een matig vuur aan de kook.
Kook het mengsel, al roerend, circa 2 minuten tot een dikke, gladde massa is ontstaan.
Haal de pan van het vuur, laat het iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor.
Schep de vulling in de taartvormpjes.
Leg, als de vulling een beetje is gestold, de aardbeien erop.