Tomatenchutney met kokos

benodigdheden
  • 500 g ontvelde, rode tomaten
  • 250 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 1½ dl dragonazijn
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 75 g gemalen kokos
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel zout
  • 2 laurierbladeren
  • 4 hele kruidnagels
  • 3 dl water
bereiding
Leg de kokos in een kom en sprenkel langzaam 1 dl kokend water erover. Schep de kokos hierna zo luchtig mogelijk om. Laat deze hierna 15 minuten staan. Breng in een pan 2 dl water aan de kook. Los de suiker erin op. Snijd de tomaten in stukken en voeg deze toe aan de inhoud van de pan. Roer alles enkele malen goed om. Doe alle overige ingrediënten erbij. Schep alles om en temper de warmtebron zodra alles aan de kook is gekomen. Laat gedurende 40 tot 50 minuten zachtjes pruttelen. Schep alles van tijd tot tijd enkele malen om. Het is de bedoeling dat door het indampen van een deel van het vocht een vrij dikke massa overblijft. Verwijder na het einde van de kooktijd de laurierbladeren en de kruidnagels. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren

Top