Rondo’s

benodigdheden
  • Voor het deeg:
  • 125 g boter
  • 140 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 1 klein ei
  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Voor de amandelspijs:
  • 250 g witte amandelen
  • 6 druppels amandelessence
  • 1 eetlepel citroensap
  • 150 g Van Gilse Poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel water
  • Voor de afwerking:
  • 1 ei
  • 1 eetlepel koud water
  • ½ eetlepel citroenrasp
  • bloem
  • boter
  • 8 witte amandelen
bereiding
Roer in een kom de boter met de basterdsuiker tot een romige crème. Meng het ei erdoor. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de crème. Kneed alles tot een soepele deegbal. Laat deze een uur in de koelkast rusten. Maak amandelspijs door amandelen, citroensap en amandelessence in de keukenmachine heel fijn te malen. Zeef het mengsel. Zeef de poedersuiker erboven en meng dit samen met het eiwit door het amandelmengsel. Meng de honing en het water erdoor. Doe het mengsel in een koekenpan en laat het op een heel laag vuur, onder regelmatig omscheppen, ongeveer 5 minuten drogen. Amandelspijs is klaar indien deze niet meer plakkerig aanvoeld.Verwarm de oven voor op 175ºC. Roer het ei los en meng een halve eetlepel hiervan door de spijs. Voeg water en citroenrasp toe en meng dit goed door. Vorm van de spijs een rol met een doorsnede van 7 cm. Snijd dit in 8 gelijke plakken. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 7 mm dik. Steek er 16 rondjes van 7 cm doorsnede uit. Leg 8 deegrondjes in 8 ringen op een met boter ingevette bakplaat. Leg op de deegrondjes de plakken spijs en bedek deze met de overige deegrondjes. Verdeel de amandelen over de rondo’s en druk deze in het midden. Bestrijk de rondo’s met een deel van het losgeklopte ei. Bak de rondo’s in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar. Laat de rondo’s afkoelen en verwijder de ringen.


Top