MonChou-kersentaart

benodigdheden
  • 15 verkruimelde bastognekoeken
  • 100 g gesmolten boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 200 g MonChou
  • 2 bekertjes zure room
  • 75 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 2 eieren
  • pot kersen op sap (zonder pit)
bereiding
Vulling: Gelatine in water weken. Uitknijpen en in 1½ deciliter kersensap oplossen. Roomkaas mengen met de room en basterdsuiker. Splits de eieren. Roer de dooiers voorzichtig een voor een door het monchoumengsel. Eiwit goed stijfkloppen en daarna door het monchoumengsel spatelen. Als laatste de kersen erdoor heen mengen.

Koekbodem: De verkruimelde koekjes goed met de boter vermengen.
Als de monchoutaart gemaakt wordt in een springvorm, beginnen met de koekbodem. De bodem maken, in de vorm doen en goed laten opstijven. Daarna de vulling maken, over de bodem verdelen en weer goed laten opstijven.
Als de monchoutaart gemaakt wordt in een puddingvorm, beginnen met de vulling. De vulling maken, in de vorm doen en goed laten opstijven. Daarna de bodem maken, deze verdelen over de vulling en goed laten opstijven.


Top