Kwark-kruimelkoek

benodigdheden
bereiding
Bloem en bakpoeder op een werkblad zeven, in het midden een kuiltje maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem tot een dikke brij. Voeg vanille- en kristalsuiker toe. Snijd de boter in kleine stukjes door de bloem. Kneed het mengsel met de handen tot een kruimelig deeg. Verpakt het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.Verwarm de oven voor op 220ºC. (hete luchtoven 200º) Vet een grote bakplaat in en verdeel hierover 2/3 van het deeg. Druk het deeg wat aan. Vermeng kwark, citroensap en suiker. Voeg ei en vanillepudding toe. Meng alles tot een gladde massa. Roer de rozijnen erdoor. Strijk de kwark gelijkmatig over het deeg en strooi de rest van het deeg als kruimels over de kwark. Bak de koek in 45 minuten gaar.



Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

Top