bereiding
Laat de ananas goed uitlekken in een vergiet en vang het sap op
Pureer 1/3 van de ananas, snij de rest in fijne stukjes
Klop de eidooiers luchtig met 125 gram Van Gilse Fijne Kristalsuiker
Mix de slagroom stijf
Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat ze weken
Breng de helft van het ananassap zachtjes aan de kook en als het sap kookt pan van het fornuis halen
Los de gelatineblaadjes op in het warme ananassap en voeg de rest van het sap toe
Laat het sap afkoelen en laat deze beetje stollen(lobbig) en voeg daarna het eidooiermengsel , gepureerde ananas en slagroom toe
Zet de vorm voor de bavarois gereed en bekleed deze met huishoudfolie
Meng de rest van de ananas door de massa
Giet het mengsel in de vorm en zet deze minimaal 4 uur afgedekt met folie in de koelkast
Stort de bavarois op een mooie schaal en garneer deze met wat ananas