Frisse Ananasbavarois

benodigdheden
bereiding
  • Laat de ananas goed uitlekken in een vergiet en vang het sap op
  • Pureer 1/3 van de ananas, snij de rest in fijne stukjes
  • Klop de eidooiers luchtig met 125 gram Van Gilse Fijne Kristalsuiker
  • Mix de slagroom stijf
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat ze weken
  • Breng de helft van het ananassap zachtjes aan de kook en als het sap kookt pan van het fornuis halen
  • Los de gelatineblaadjes op in het warme ananassap en voeg de rest van het sap toe
  • Laat het sap afkoelen en laat deze beetje stollen(lobbig) en voeg daarna het eidooiermengsel , gepureerde ananas en slagroom toe
  • Zet de vorm voor de bavarois gereed en bekleed deze met huishoudfolie
  • Meng de rest van de ananas door de massa
  • Giet het mengsel in de vorm en zet deze minimaal 4 uur afgedekt met folie in de koelkast
  • Stort de bavarois op een mooie schaal en garneer deze met wat ananas

  • Top