Basisrecept confiture met geleipoeder

bereiding
De helft van de vruchten in kleine stukjes snijden en de rest pureren. In een kom de suiker met het geleipoeder vermengen. In een grote, hoge pan de stukjes fruit met de vruchtenpuree en de suiker goed door elkaar roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Confiture met geleipoeder kan ook gezoet worden met honing. Er kan dan dezelfde hoeveelheid honing gebruikt worden als de hoeveelheid suiker die gebruikt wordt. Als er minder honing gebruikt wordt, is de jam niet erg zoet.

Top