Barbecuesaus

benodigdheden
  • 50 g ontbijtspek
  • 2 uien
  • 3 bospeentjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g moesappels
  • 1 kg rode tomaten
  • 1 stukje citroenschil
  • 2 laurierbladeren
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
  • 6 hele kruidnagels
  • 2 eetlepels sambal oelek
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2½ dl azijn
  • 100 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
bereiding
Bereidingstijd
± 60 minuten

Het ontbijtspek in stukjes snijden. De uien pellen en snipperen. De worteltjes schrappen, in stukjes snijden en de bleekselderij in stukjes snijden. In een braadpan de olie verhitten. Het spek met de ui, wortel, bleekselderij circa 3 minuten fruiten. De teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen. Intussen de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en de appels in stukjes snijden. De tomaten wassen en in stukjes snijden. Door het groentemengsel de appel, tomaten, citroenschil, alle kruiden, sambal oelek, mosterd, azijn en basterdsuiker roeren. Aan de kook brengen en cira 30 minuten zachtjes koken tot alle ingrediënten zacht zijn. De massa boven een andere pan door een zeef wrijven. De barbecuesaus controleren op smaak en opnieuw aan de kook brengen. Direct door een trechter in schoongemaakte flessen schenken. De flessen direct sluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Voor een nog scherpere saus naar smaak iets meer sambal toevoegen.

Top